Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka jogurtowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 dag
papryka konserwowa wg uznania
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórek konserwowy 4 sztuki
majonez 2 łyżki
bulion 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1/2 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka jogurtowa

Szynkę, paprykę, pieczarki i ogórki pokroić w drobną kosteczkę,dodać kukurydzę i wszystko wymieszać. Nałożyć do kubków(np. po jogurtach) zapełniając je do połowy. Do chłodnego bulionu dodać majonez i dobrze wymieszać blenderem,doprawić pieprzem. Rozpuścić żelatynę w małej ilości wody i ciepłą połączyć z bulionem, zalać warzywa w kubkach i pozostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.01.2012 19:59
intrygujące, wypróbuję :)
Ewelina38 30.12.2011 09:27
świetny pomysł
Monika-twin 26.08.2011 14:03
Interesująca koncepcja, ja wpierw myślałam, że to będzie deser :jogurtowy )
wedith1 25.07.2010 20:17
Ciekawy pomysł:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak