zupa z serkiem ropionym

zupa z serkiem ropionym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • serek topiony

    30 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • żółtko

  • sól i pieprz do smaku

  • bulion

    3/4 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować z ½ szklanki mleka. Dodać rozdrobniony serek i gotować aż ser się rozpuści. Resztę mleka połączyć z mąką i wymieszać z wiórkami masła wlać do zupy. Żółtko wymieszać z gorącym bulionem i też dolać. Przyprawić do smaku. podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

04.09.2013 23:43
bardzo lubię takie zupki

ewelina/bunia

27.08.2010 19:38
może być dobre...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat