Nalewka z pigwy

Nalewka z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • spirytus

    1/2 l.
  • cukier

    1,5 kg
  • wódka

    1/2 (45%)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ładne pigwy wypestkowac i posiekac. Zasypac cukrem i zostawic na 10-12 dni. Zlac sok i wymieszac go ze spirytusem w proporcji 1:1. Odstawic na około 2 miesiące. Pozostałe owoce zalac wódką i przefiltrowac po około miesiącu do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakowita

07.09.2012 21:00
rewelacyjna nalewka !

Stenka

29.06.2011 08:26
Też robię taka nalewkę z własnych owoców pigwy. Jak chcę mniej procentową i delikatniejszą w smaku, zamiast spirytusu dodaję do soku wódkę

Ela20

11.07.2010 14:41
Bardzo lubię taką nalewkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat