Biały i ciemny krem czekoladowy

Biały i ciemny krem czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    350 gramów
  • biała czekolada

    300 gramów
  • cukier

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 paczuszka
  • szampan

    50 ml
  • czekolada

    300 ciemna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciemny krem: Ubijamy śmietanę (200g) z cukrem i cukrem waniliowym. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i delikatnie łączymy ze śmietaną.
Biały krem: Ubijamy śmietanę (150g), białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy szampana i delikatnie mieszamy z ubitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat