Tort orzechowy bez mąki

Tort orzechowy bez mąki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    36 dag
  • jaja

    19 szt.
  • proszek do pieczenia łyżka

    1 łyżeczka
  • orzechy włoskie

    30 mielone
  • bułka tarta

    9 łyżek
  • kawa

    (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec 3 biszkopty po 5 jaj : ubić białka na sztywno, dodawać cukier i ubijać , dodać żółtka, wsypać 1/3 zmielonych orzechów i 3 łyżki bułki tartej, szczyptę proszku do pieczenia. Upiec.
Masa:
4 całe jaja ubić na parze z 1 szklanką cukru. Pod koniec ubijania dodać 2 łyżki zmielonej kawy. Zimną masę jajeczną utrzeć z 1,5 kostki masła . Można dodać trochę spirytusu. Przekładać placki. Wierzch udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

18.09.2010 17:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat