Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z czerwonymi porzeczkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto franckuskie 1 płat
czerwone porzeczki 3 szklanki
cukier kryształ
cukier puder
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z czerwonymi porzeczkami

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 7 cm paski i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym białkiem.Obficie posypujemy cukrem kryształem.
Krok 1 - Placek z czerwonymi porzeczkami foto
2
Na całej powierzchni rozkładamy czerwone porzeczki, znów obficie posypujemy cukrem.
Krok 2 - Placek z czerwonymi porzeczkami foto
3
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 15 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Placek z czerwonymi porzeczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 23.07.2012 22:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak