Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rybka pani rejestowej

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
50 dkg
rosół z kostki
2 szklanki
ziarenka pieprzu
2-3 sztuki
sok z 1/2 cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
posiekana zielenina
1 garść
sól i pieprz
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
2-3 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka pani rejestowej

Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Zalać esencjonalnym rosołem z kostki, dodać listek laurowy, ziele angielskie i pieprz. Gotować na małym ogniu, uważając, aby ryba się nie rozpadła. Rybę delikatnie wyjąć i ułożyć na półmisku. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać na maleńkim ogniu. Gdy żelatyna stanie się płynna, ostudzić, i nim zakrzepnie wymieszać z majonezem. Przybrać nim rybę i ozdobić zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 22.10.2011 10:37
smaczne
Motorek 08.07.2011 18:08
pycha
RenataZ-et 01.12.2010 20:21
Lubię ryby, więc przepis bardzo mnie zaciekawił

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak