Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bananowo-orzechowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 120 gram
proszek do pieczenia łyżeczka
mąka 260 gram
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
stopione masło 100 gram
banan 1 sztuka
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bananowo-orzechowa

Jajka ucieramy chwilkę mikserem, następnie stopniowo dodajemy cukier i miksujemy aż będą jasne.

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą i dodajemy do jajek.

Wlewamy stopniowo margarynę, nie przestając mieszać. Dodajemy zmielone orzechy.

Na końcu wrzucamy pokrojonego banana i łączymy składniki, ja zmiksowałam je.

Formę z kominkiem smarujemy masłem, posypujemy mąką i wykładamy w nią ciasto.

Pieczemy ok. 45 minut w temp. 175 st.

Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 25.03.2013 20:47
pyszna babka
Kikiriki 21.07.2012 15:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak