Sposób przygotowania

Kaszę z pieczarkami dokładnie płuczemy na sicie i osączamy.

Do garnka wlewamy wodę (2 objętości dania), wsypujemy opłukane danie, dodajemy pół łyżeczki soli i łyżeczkę masła.

Doprowadzamy do wrzenia po czym przykrywamy szczelnie pokrywką i gotujemy na najmniejszym ogniu przez 15 minut.

Po tym czasie zdejmujemy kaszę z ognia, mieszamy i ponownie przykrywamy.

Odstawiamy na 5 minut.

W czasie gdy kasza się gotuje mieszamy składniki na naleśniki i na patelni bez tłuszczu smażymy dwie sztuki.

Gdy kasza będzie gotowa na połowę naleśnika nakładamy 2-3 łyżki.

Rozgrzewamy olej i smażymy jajka sadzone.

Układamy je na kaszy i naleśniki składamy na pół.

Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksandra16

    MUSZE SPROBOWAC
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bajecznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jagoda5913

    Pycha ,pięknie wygądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Hm....ciekawe danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ciekawy pomysł
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    z takimi się jeszcze nie spotkałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy pomysł
  • 0
    kawa-i-roze
    Opublikowano

    sezamek

    smacznie :)
  • 0
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    fajnie i zdrowo
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !