medaliony w sosie musztardowym

medaliony w sosie musztardowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe wino

    1\\2 `l
  • musztarda ziołowa

    3 łyzki
  • śmietana

    200 ml
  • sok z cytryny

  • olej do smażenia

  • polędwica

    80 cielęca
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

poledwice umyc, osuszyc , pokroic na 8 medalionów Rozgrzac olej na patelni , smazyc medaliony po 2 minuty z kazdej strony.Zdjąc z ognia tłuszcz zlac.Na patelnie wlac wino dodac smietane i musztarde.Mieszac podgrzewajac az sos osiagnie kremowa konsystencje.Doprawic sola sokiem z cytryny i pieprzem.Włozyc do sosu medaliony chwile podgrzewac.Miesorozłozyc na podgrzanych talerzachg podawac z makaronem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat