Rolady wołowe

Rolady wołowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe z udźca

    4 plastry
  • marchew

    0,5
  • cebula czerwona

    1
  • ryż

    4 łyżeczki
  • ogórki kwaszone

    2 małe
  • musztarda sarepska

    2 łyżeczki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • przyprawa go gulaszu

    1 łyżka
  • kucharek

    do smaku
  • ziele angielskie

    1
  • liść laurowy

    1
  • nici

  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1/4 szklanki
  • boczek

    10 plastry
  • papryka słodka mielona

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty mięsa rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą, pieprzem, smarujemy z jednej strony musztardą. Boczek, cebulę, ogórki i marchew kroimy w kostkę, układamy na mięso, posypujemy po łyżeczce ryżu. Mięso składamy na pół, owijamy dokładnie nitką. Tak przygotowane rolady smażymy na oleju na małym ogniu, przyprawiamy papryką , vegetą, przyprawą do gulaszu. Jak mięso zacznie się przypiekać odsączamy nadmiar oleju , polewamy wodą, dodajemy ziele i liść laurowy i dusimy do miękkości mięsa (cały czas dolewając wodę) Wyjmujemy mięso, zostawiamy sos, zagęszczamy mąką i śmietanką , wkładamy z powrotem mięso (gotujemy chwilkę) i gotowe!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

25.05.2011 10:42
aż zgłodniałam

angelika14

31.03.2011 15:57
pycha

kochanyptysiu

20.02.2011 14:38
cudowne tradycyjne jedzonko!

SmacznaPyza

07.12.2010 12:57
bardzo lubię takie rolady z wołowinki, mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat