Łosoś z serem i szpinakiem

Łosoś z serem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kilogram świeżego szpinaku

  • 75 dag makaronu wstążki

  • kostka masła

  • 2-3 zabki czosnku

  • 250ml śmietany 36procent

  • 3 kostki rosołowe

  • łosoś filet

    880 dag
  • camembert

    4 serki, po 12 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować z dodatkiem oleju. Filety z łososia pokroić. We wrzątku rozpuścić kostki rosołowe i włożyć kawałki lososia. Obgotować na małym ogniu przez 2-3min odcedzić. Rozdrobniony szpinak udusić na niewielkiej ilości masła, na małym ogniu ciągle meiszając. Pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Jeden camembert obrać ze skórki, pokroić i dodać do szpinaku. Wymieszać aż ser się rozpuści. Zestawić z ognia.
Zrobić sos
roztopić masło, dodać obrane ze skórki i pokrojone pozostałe serki, mieszać do rozpuszczenia. Mieszając stopniowo dodawać śmietanę aż do powstania jednolitej masy. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Ułożyć masę szpinakową a na niej kawałki łososia zalać sosem. Piec w temperaurze 170stopni.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat