zapiekana karkówka z czerwoną kapustą

zapiekana karkówka z czerwoną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • przyprawa kucharek uniwersalna

  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę umyć pokroić na plastry ok.1cm.lekko rozbić dłonią oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego o Kucharkiem z obu stron i na chwilę odstawić.Kapustę czerwoną oczyścić przekroić na cztery części usunąć głąb i kroić w paski 0,5cm opłukać i osuszyć a następnie wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego cienką warstwę na kapuście układać plaster karkówki na przemian z kapustą czerwoną i tak aż do wyczerpania się składników jak zostanie kapusta to obłożyć nią po brzegach karkówkę posypać po wierzchu Kucharkiem przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na 180st.ok.2godzin.Przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby odparował sos a karkówka się zrumieniła.Podawać na ciepło jak i również na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Aneta41

09.11.2015 17:15
mój mąż byłby fanem tego dania:)

Łucja1

09.11.2015 09:52
ciekawy pomysł na drugie danie

Izabela28

08.05.2015 13:14
pychotka, idealna propozycja na obiad:)

IwonaKa

06.02.2015 17:06
obiadek w sam raz dla mnie,pycha

kate.500

24.12.2014 10:21
pysznie miesko

Maridka19

09.12.2014 11:17
wygląda bardzo smacznie :)

Margo1

25.05.2014 23:22
lubię taką zapiekankę

erym

28.04.2014 22:18
cos dla facetow

Motorek

30.01.2013 08:36
fajny pomysł na smaczny obiad

Justyna/Dzastus

30.07.2012 21:00
super karkóweczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat