Grill: Ziemniaki z białym serem

Grill: Ziemniaki z białym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt
  • biały ser

    10 dag
  • cebula

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • krem chrzanowy Smak

    2 łyżki
  • pieprz czarny grubo mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć z posiekaną cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki kremu chrzanowego. Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą i przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min, do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu, pozostawiając dość grube ścianki. Masę serową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki.
Podawać do mięs lub ryb z grilla.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Luka Li

07.03.2013 20:00
Fajne ziemniaczki!

ewka1978

05.07.2012 12:00
pyszności

Aleksandraa

05.07.2012 11:56
wygląda przepysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat