Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koper włoski zapiekany w sosie serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper włoski 3 sztuki
sól
cukier
ser pleśniowy typu gorgonzola 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
masło 1 1/2 łyżka
mleko 1 1/2 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Koper włoski zapiekany w sosie serowym

Koper oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Osączamy, studzimy, kroimy wzdłuż, w ćwiartki. Koper przekłądamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego masłem. Z mąki i masła przygotowujemy jasną zasmażkę, rozprowadzamy ją mlekiem, zagotowujemy. Dodajemy ser, przyprawiamy. Powstałym sosem zalewamy nasz koper. Zapiekamy w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 01.07.2012 17:26
właśnie mam koper.... i nie zawaham się go użyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak