Rurki z sosem mięsnym

Rurki z sosem mięsnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 300gr mięsa mielonego

  • pół łyżeczki ziół prowansalskich

  • 500gr makaronu rurki

  • sól i pieprz do smaku

  • oregano

    0,5 łyżeczki
  • koncentrat

    1 słoiczek
  • serek topiony

    1 szt. (długi, śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować makaron. Mieso dusić pod przykryciem 5-8 min przed dodajemy cebulkę i dusimy aż straci kolorr. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojony w kawałki serek topiony. Dodajemy zioła i mieszamy aż wszystko się połączy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tomek14

15.03.2011 22:34
pycha

iwona332

15.10.2010 00:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat