Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże
1 kg
cebula
2 szt
woda
2 szkl
ocet 10 %
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cukier
do smaku
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Oczyszczone grzyby gotujemy w zależności od rodzaju od 5-20 min we wrzącej osolonej wodzie. Po ostudzeniu grzyby wkładamy do słoików, przekładamy cebulą w krążki i zalewamy gorącą zalewą zrobioną z wody, octu i przypraw. Pasteryzować ok godzinę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak