Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kurkowa frittata

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
10 szt
kurki
1/2 kg
śmietana
1 szkl
cebula
1 szt
boczek wędzony
20 dag
groszek
1 puszka
natka pietruszki
1 garść
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Sklep Prymat
masło
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurkowa frittata

Cebulę poisekać, zeszklić na maśle. Kurki oczyścić, umyć, wieksze pokroić, dodać do cebuli. Dodać pokrojony boczek. Dusić ok. 15 min. Jajka rozkłócić ze śmiatną, doprawić. Dodać groszek oraz usmażoną masę. Wymieszać. Foremkę keksową wyłożyć folią aluminiową, wylać masę. Piec ok. 20 min w temp. 200st, następnie przykryć folią aluminiową i piec jeszcze ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 19.08.2013 22:51
Nigdy nie jadłam, a chyba warto spróbować
caralajna 28.11.2012 10:36
pyszności
Ela15 05.08.2012 19:29
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak