grillowane hamburgery z mieszanego mięsa

grillowane hamburgery z mieszanego mięsa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    40 dkg.
  • wieprzowina

    40 dkg.
  • cebula

    4 szt.
  • bułki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć,pokroić na kawałki i zemleć w maszynce do mielenia mięsa.Włożyć do miski dodać przyprawę do mięsa mielonego i pieprz dokładnie wymieszać i formować z powstałej masy okrągłe hamburgery.Cebule obrać i przekroić na cztery części układać je na rozgrzanym grillu razem z hamburgerami i upiec na rumiano z obu stron często obracając.Bułki przekroić na połowę i przekrojoną stroną układać na ruszcie i podpiec,usmażone mięsne hamburgery razem z cebulą wkładać w przekrojone i podpieczone bułki,podawać z musztardą,ketchupem lub ajvarem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

02.05.2013 09:34
Takie domowe są najlepsze!

Motorek

28.08.2012 09:11
mniam pychota

Rafał10

28.06.2012 09:39
takie naturalne są najzdrowsze i najsmaczniejsze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat