Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik potrójnie truskawkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Krem:
bita śmietana 2 opakowania
mleko 1/2 szklanki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
truskawki
wierzch ciasta:
galaretka truskawkowa 2 sztuki
truskawki 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik potrójnie truskawkowy

Biszkopt:
Ubić białka na sztywno, dodać szklankę cukru i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wymieszać mikserem. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min.

Po ostygnięciu przedzielić na pół

Krem:
2 bite śmietany w proszku ubić z 1/2 szkl. mleka, do tego dodać rozpuszczoną w 1 szkl. wody galaretkę truskawkową.

Biszkopt przełożyć kremem, na wierzch ułożyć truskawki i przykryć drugą połową biszkopta.

Galaretki rozpuścić wg. instrukcji na opakowaniu, na cieście poukładać umyte truskawki, gdy galaretka zacznie tężeć wylać na ciasto. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.

(podane składniki dotyczą blaszki standardowych rozmiarów, NIE TORTOWNICY!)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 31.08.2012 09:30
pysznosci
Agnieszka91 26.06.2012 14:00
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak