Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka do ciasta

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
1 kg
cukier wanilinowy
1 opakowanie
cukier
2 łyżki
cynamon Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do ciasta

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i nasion. Przygotowane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z utartych jabłek usuwamy nadmiar soku. Do przygotowanych jabłek dajemy cukier, cynamon i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Tak przygotowane jabłka są smaczne dając do środka ciasta kruchego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.01.2014 18:23
super jabłuszka
barbara11561 06.08.2013 12:52
takie też robie
Iwusia 21.07.2013 22:06
też takie lubię
MagdaXXX 04.07.2013 21:15
mniam mniaam
IlonaAlbertos 15.06.2013 23:41
Do szarlotki w sam raz :)
mirosława4 03.05.2013 19:38
dobre też do naleśników :)
Katarzyna59 24.04.2013 12:33
bardzo fajny przepis
smakoszek 29.03.2013 18:11
uwielbiam takie do szarlotki
Dorota37 07.01.2013 16:05
lubię jabłka jako dodatek do ciasta
Natalia/tubisiek 16.11.2012 18:11
robię tak samo ;)
berys18 06.11.2012 12:15
pyszne jabłka
Dorota59 18.08.2012 15:35
takie robimy
IKrakowianka 18.08.2012 08:17
Pyszne
Łukasz15 16.08.2012 08:46
super
romanrafal
romanrafal 07.08.2012 16:12
podoba mi się
Wafelek2601 22.07.2012 10:22
robię podobnie
kate.500 17.07.2012 23:31
pycha
RenataZ-et 08.07.2012 20:42
lubię
olkaaa 08.07.2012 11:29
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak