Piernik odstawiony na noc, pieczony rano

Piernik odstawiony na noc, pieczony rano

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1 szkl
  • mąka

    1/2 kg
  • cukier

    2 szklanki
  • mleko lub śmietana

    1 szklanka
  • jajka

    7 szt
  • margaryna

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • soda oczyszczona

    2 łyżecZki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • przyprawa do piernika

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać mleko lub śmietanę, mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia,margarynę, olej i przyprawę do piernika. Miód i 1 szklankę cukru rozpuścić na małym ogniu, wlać do ciasta jeszcze gorące. Odstawić na noc. Rano dodać ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do formy. Piec około 1godziny w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pestka

23.09.2012 11:25
coś ciekawego, warte do spróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat