Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cytrynowa marynata do mięsa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
2 szklanki
oliwa
50 ml
sok pomarańczowy
100 ml
czosnek
1 główka
oregano
do smaku
Sklep Prymat
tymianek
do smaku
sól do smaku
Sklep Prymat
bazylia
5 gałązek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa marynata do mięsa

Sok z cytryny i sok pomarańczowy łączymy ze sobą, dodajemy oliwę. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Bazylię płuczemy i drobno siekamy. Na koniec dodajemy Tymianek, oregano, pieprz ziołowy i sól. Całość mieszamy. W gotową marynatę wkładamy mięso i odstawiamy w zimne miejsce na dobę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.12.2013 10:36
mniam mniam ;)
Andysz 04.07.2012 10:03
fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak