Roll dog

Roll dog

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    40 dag
  • drożdże świeże

    4 dag
  • mleko ciepłe

    1/4 szklanki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • jajo

    1 sztuka
  • woda

    250 ml
  • olej

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • ketchup

    5 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • czosnek

    4 duże ząbki
  • parówki

    11 sztuk
  • ser

    20 dag
  • brokuły

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka i cukru wyrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, jajo, wyrośnięty zaczyn, olej, wodę. Wyrobić ciasto. Nie może ono być zbyć luźne ani zbyć gęste. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać czosnek z ketchupem i przecierem pomidorowym. Brokuły ugotować przez 3 min aby były półtwarde. Ser pokroić w plasterki. Parówki obrać z folii. Ciasto podzielić n 2 części. Jedną część rozwałkować na cienki placek. Pokroić w kostkę na długość parówki zostawiając po bokach ok. 4 cm aby można było ciasto zawinąć. Na ciasto nałożyć przygotowany sos, ser, parówkę i brokuły. Zawijać , uważając aby ciasto dobrze się skleiło. Układać na blasze wysmarowanej olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15-20 min. Wierzch polać ketchupem i posypać szczypiorem. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

25.08.2011 19:14
fajne

Tika4444

24.02.2011 12:11
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat