Biszkopt- piegusek

Biszkopt- piegusek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • mak sypany

    3 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki. Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170- 180 stopni. Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

15.08.2012 11:32
bardzo fajny

IZABELA29

14.01.2012 17:02
lubię takie

bami

30.05.2011 11:00
Jaki uroczy piegusek :)

Mati13

13.04.2011 11:47
smaczny

Ewelina47

15.12.2010 14:26
super wygląda

anja3107

09.07.2010 14:52
i smacznie wygląda

Iwusia

09.07.2010 10:45
Super ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat