zapiekanka gołąbkowa

zapiekanka gołąbkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 szt
  • mięso mielone

    70 dkg
  • ryż

    3/4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • kucharek

  • pomidory

    1 puszka
  • przecier pomidorowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - zapiekanka gołąbkowa
niedużą kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem tak aby była zakryta, przykryć ,odstawić do zaparzenia
Krok 2 - zapiekanka gołąbkowa
ryż ugotować w 2 szklankach osolonej wody-ostudzić-wymieszać z mięsem i jajkiem i przyprawami
Krok 3 - zapiekanka gołąbkowa
układać w naczyniu do zapiekania warstwami zaczynając i kończąc kapustą
Krok 4 - zapiekanka gołąbkowa
przecier pomidorowy zmiksować z pomidorami z puszki dodać tyle wody aby sosu było około 1 litra, doprawić i zalać nim zapiekankę, wstawić do nagrzanego piekarnika
Krok 5 - zapiekanka gołąbkowa
i piec godzinę pod przykryciem a kolejne pół bez.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owca441

14.08.2012 20:42
a to zaskakująca propozycja

agataw1990

14.08.2012 14:23
świetny pomysł!

Renia1

28.06.2012 21:18
uwielbiam gołąbki pod każdą postacia!

gosia47-47

19.06.2012 16:40
super

Justyna28

19.06.2012 16:25
wygląda smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat