karpatka cisto

karpatka cisto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 szkl
  • mąka pszenna

    1,5 szkl
  • margaryna

    3/4 kostki
  • jaja

    9 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z margaryna zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbić po jednym jaju i dalej trzepać . Pod koniec ubijać mikserem. Przełożyć na dwie blaszki i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

14.04.2011 15:05
to jest świetne ciasto

Alicja34

01.08.2010 17:25
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat