Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PIEROGI Z RUMEM I CYNAMONEM

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
110 g
ziemniaki
600 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
margaryna
120 g
żółtko jajek
3 szt
cukier
3 łyżki
rum
2 łyżki
cynamon
2 łyżki
Sklep Prymat
powidła śliwkowe
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z RUMEM I CYNAMONEM

Ziemniaki ugotować, a następnie zmielić. Mąkę, sól, ziemniaki, żółtka, margarynę połączyć i zrobić ciasto. Rozwałkować i wycinać kółka. Powidła wymieszać z rumem i cynamonem. Nadzienie nakładać i robić pierogi ugotować i posypać cukrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

niedozywiona 18.06.2012 14:24
uu, ciekawy pomysł! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak