Krok

original

Szparagi obrać w 1/3 długości, odłamać zdrewniałe końcówki, umyć i gotować 4-5 min. Następnie osuszyć na papierowym ręczniku. Ciasto francuskie pokroić na prostokąty dobierając wielkość do grubości i długości posiadanych szparagów. U mnie prostokąty miały wielkość ok. 7x15 cm.

Krok

original

Na ciasto ułożyć plaster szynki serrano (ew. parmeńskiej), następnie szparag, posypać startym żółtym serem. Całość zwinąć, dociskając do siebie końce. Wierzch posypać ziołami prowansalskimi.

Krok

original

Piec w rozgrzanym piekarniku do 200-220 st. C przez ok 15 min.



Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To potrawa w 100% dla mnie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszności
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    wygladają jak hot dogi ;D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smakują mi,polecam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PEŁNA REWELKA :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysł wart polecenia
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zdecydowanie moje klimaty, uwielbiam i szparagi i ciasto francuskie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    jak hot-dog
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Wyśmienite przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !