Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 1 kg
jajko 2 szt
sól
mąka 1 szkl
mleko 150 ml
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w cieście

Ciasto naleśnikowe do miski wsypać 100 g mąki, dodać jajka, szczyptę soli,mleko. Wymieszać robotem ciasto, odstawić na kilka minut. Następnie brukselkę umyć,zalać osolonym wrzątkiem, gotować 5 minut. Brukselkę odlać, osączyć na sicie. Osuszoną brukselkę obtaczać w mące, zanurzać w cieście naleśnikowym i smażyć na tłuszczu na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 04.08.2012 18:45
brukselkę uwielbiam pod każdą postacią
Małgorzata106 29.06.2012 21:49
uwielbiam brukselkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak