Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 sztuka
  • tymianek

    1 gałązka
  • oliwa z oliwek

    1 łyżka
  • czosnek

    2 zabki
  • płatki migdałowe

    1 opakowanie
  • przyprawa do ryb

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrąga nacieramy oliwą ze zmiażdżonym czosnkiem. Do środka wsadzamy gałązkę tymianku, posypujemy go przyprawą. Wsadzamy do pieca w folii aluminiowej na 20 minut 180 stopni C. Płatki przyrumieniamy na patelni. Wyjmujemy pstrąga i obsypujemy go płatkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

30.12.2012 11:26
pyszna i aromatyczna

Justyna Jussstiii

21.08.2011 11:32
super

berys18

04.04.2011 09:59
musi być pyszne

szajba2

20.03.2011 16:58
trzeba złowić taką rybkę i do roboty

kielcok1

03.01.2011 16:03
muszę się zaprzyjaźnić z jakimś miłym pstrągiem

Barbara55

01.01.2011 14:56
pstrąga brak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat