Roladki wieprzowe z jajkiem

Roladki wieprzowe z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    4 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • bułka tarta

    15 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • tłuszcz do smażenia

    10 dag
  • schab

    1 kg
  • jaja na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (195)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kloruś

02.08.2016 22:24
chętnie bym skosztowała!

Monia

30.04.2014 10:38
Świetny wygląd, pewnie też dobrze smakują :)

sanielcia

12.01.2014 17:56
super przepis

krystyna330

21.11.2013 15:10
fajne polaczenie

ben-ka

18.11.2013 10:58
Bardzo apetycznie się prezentują.

ao_12

22.08.2013 06:59
bardzo apetycznie wyglądają

RenataZ-et

21.07.2013 22:34
wyglądają bardzo apetycznie

Katarzyna40

13.03.2013 22:08
świetne :) ciekawie się prezentuje

waniliowapanienka

01.02.2013 13:40
prezentuje się fajnie, zobaczymy czy tez tak smakuje :) jutro próbuje :)

dwa pokoje z kuchnią

25.01.2013 13:26
wyglądają rewelacyjnie! kradne do siebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat