Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnik pikantny z okienkiem
Przygotowujemy naleśniki wg przepisu: 1 jajko ubijamy trzepaczka Triblada z solą, dodajemy 1 szkl. mąki, po 1/2 szkl. wody i mleka, ponownie dokładnie ubijamy. Smażymy naleśniki na gorącym oleju z obu stron.
W ostudzonym naleśniku za pomocą małego kieliszka wykrawamy kółka. Rozkładamy naleśnik. Przygotowujemy farsz: środek sałaty rozdzielamy na pojedyncze listki i układamy na środku naleśnika, szynkę kroimy w cienkie słupki, kładziemy na sałacie Skrapiamy sosem sweet chilli, układamy plastry pomidora, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy plasterkami czarnych oliwek i zwijamy. Układamy na talerzu, obkładamy resztą sałaty, pomidorami i oliwkami. Ponownie skrapiamy sosem sweet chilli.