Kalafior z kolorową papryką.

Kalafior z kolorową papryką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

  • zółta, czerwona, zielona papryka

  • gęsty majonez

    3-4 łyżki
  • sól, sałata

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy i gotujemy 3-4 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Wyjmujemy i hartujemy w zimnej. Papryki myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Miąższ gotujemy 2-3 minuty w osolonej wodzie. Osączamy, studzimy i następnie kroimy w drobną kostkę. Sałatę myjemy. Spód kalafiora równo przycinamy, aby był stabilny i kładziemy na talerzu. Smarujemy dość grubo majonezem i układamy trzy szerokie pasy z papryki: żółty, zielony i czerwony. Dekorujemy sałatą

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

15.09.2010 14:17
pewnie fajnie wygląda,no i kolorowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat