Omlet fritata

Omlet fritata

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    6szt
  • pomidory

    2szt
  • ząbki czosnku

    2
  • grube plastry wędzonego boczku

    2
  • śmietana

    2łyżki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni.Zdjąć skwarki na talerzyk,podsmażyć oczyszczony i posiekany czosnek i cebulę.Oczyścić cukinię i paprykę,pokroić na kawałki,wrzucić na patelnię,podsmażyć,mieszając,przełożyć na talerz,przestudzić.Dodać pokrojone w plastry pomidory.Jajka rozmącić ze śmietaną,przyprawić do smaku solą,pieprzem i papryką,wsypać posiekane zioła,podsmażone warzywa i boczek.Wymieszać,wlać na patelnię,smażyć 8-10minut na maleńkim ogniu,potrząsając patelnią,by masa równo się rozlała.Przykryć talerzem,obrócić patelnię,by omlet znalazł się na talerzu i z powrotem zsunąć go na patelnię,by podsmażył się z drugiej strony.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat