Kotleciki ryżowo ziemniaczane

Kotleciki ryżowo ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaków

    5
  • papryka czerwona

    1
  • szczypiorek posiekany

  • ząbek czosnku

  • sól, pieprz

    do smaku
  • przyprawa do ziemniaków

  • olej do smażenia

  • ryż biały

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy do miękkości. Ziemniaki obieramy, ucieramy na tarce na małych oczkach, odsączamy dokładnie z wody (utarte ziemniaki powinny być suche ) Mieszamy razem z ryżem, przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków. Do masy dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mieszamy. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy lekko w bułce tartej smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy szczypiorkiem i papryką. Smacznego :))))

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnik

25.08.2011 20:51
pycha

angelika14

15.04.2011 15:50
super wyglada

Sarenka

16.03.2011 18:49
Ciekawa kombinacja

Koper

10.01.2011 08:03
Fajne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat