Warzywa z patelni z piersią kurczaka

Warzywa z patelni z piersią kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • olej do smażenia

  • warzywa mrożone

    1 (na patelnię)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzany olej wysypujemy mrożone warzywa na patelnię (zestaw: brokuły, ziemniak, marchew, fasolka, papryka, kukurydza) Podsmażamy lekko na dużym ogniu. Pierś kroimy w kawałki, dodajemy do warzyw, podsmażamy chwilkę na dużym ogniu, następnie przykrywamy zostawiając małe ujście dla pary i podduszamy na małym ogniu do miękkości (max 10 min, żeby warzywa się nie rozpadły) posypujemy Kucharkiem, papryka słodka i odrobina pieprzu, mieszamy. Na bok patelni wciskamy 2 ząbki czosnku, czekamy chwilkę aż przeciśnięty czosnek lekko się zrumieni, po czym rozprowadzamy go po całej potrawie mieszając delikatnie. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

22.12.2013 14:09
noo,bardzo udany przepis,niebo w gębie

iwona332

08.07.2011 12:55
super

buksiak12

29.08.2010 15:04
mniam mniam

Dorota71

29.08.2010 14:25
przepis godny wypróbowania

Emilia22

29.08.2010 13:49
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat