Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wigilijna zupa grzybowa

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar warywny
3,5 litra
grzyby suszone
4 szklanki
mąka ziemniaczana
3 łyżeczki
słodka śmietanka
200 mililitrów
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijna zupa grzybowa

Grzyby zalać wrzątkiem w misce i zostwić na noc.

W dużym garnku zagotować wywar i dodać grzyby oraz przyprawy według uznania, gotować na niedużym ogniu około 3 godzin, by grzyby się dobrze ugotowały.

Po tym czasie zmniejszyc ogień. Zupę zaprawić przed samym podaniem.

Wymieszać śmietankę z mąką i wlać do zupy, energicznie mieszając ją łyżką.

Podawać od razu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak