Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała zaspa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 6 szt
serek mascarpone 150 g
żółtko jajek 2
cukier 4 łyżeczki
skórka pomarańczowa
twaróg 150 g (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Biała zaspa

Biszkopty lub ewentualnie mogą być herbatniki kruszymy i kładziemy na sam spód , żółtka ubijamy z cukrem dodając oba serki , wszystko razem mieszamy dodajemy skórkę pomarańczową lub wanilię i chłodzimy w okrągłej foremce . Topimy cukier na karmel i robimy ozdoby na papierze pergaminowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.07.2013 16:41
smaczny deserek
mili_kati 04.09.2012 13:28
super
Andysz 02.09.2012 08:36
pychota;)
Goya 28.08.2012 22:45
super
Betka 11.08.2012 16:18
mmm fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak