Ucierany "Łaciatek"

Ucierany "Łaciatek"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    160 gram
  • mąka

    200 gram
  • sól

    1 szczypta
  • budyń śmietankowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
  • ser biały

    300 gram
  • żółtko

    1 sztuka
  • cukier

    2 łyżki
  • budyń waniliowy

    1/2 opakowania
  • mleko

    200 ml
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem, błonnikiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy, a na jego wierzch wykładamy porcjami masę serowo-budyniową.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.


Masa:

Gotujemy budyń. Studzimy.

Ser miksujemy razem z cukrem i żółtkiem. Dodajemy po łyżce przestudzony budyń.

Ewentualnie dosładzamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

goofy9

23.02.2013 16:11
super przepis

1j1o1l1a1

08.06.2012 14:28
to zrobic razy 2, albo...2 tortownice :)

Agnieszka91

08.06.2012 13:14
Fajny tylko szkoda że składniki do tortownicy, a ja mam dużą rodzinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat