Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bułeczki razowe z siemieniem lnianym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowe
40 g
mąka pszenna
40 g
mleko
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
oliwa
1 łyżka
siemię lniane
garść
drożdże
1 paczka
woda
150 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki razowe z siemieniem lnianym

Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać drożdże i wodę. Wyrabiać ciasto kilka minut, do gładkości, posypując mąką w razie potrzeby. Ułożyć ciasto w misce, przykryć i odstawić na godzinę. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę i ponownie odstawić do wyrosniecia na 30 minut.
Piekarnik podgrzać do 195 st C (termoobieg), bułeczki poprószyć delikatnie mąką.Wstawić do piekarnika i piec 10-15 minut do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak