Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Camembert na ciepło

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert
3 krążki
masło
łyżka
ser biały
300 g
jogurt
kilka łyżek
sól i pieprz
do smaku
czosnek
3 ząbki
rukola
kilka listków
koncentrat pomidorowy
łyżka
pasta paprykowa ostra
2 łyżki
orzechy włoskie
200 g
curry
do smaku
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert na ciepło

Utzreć masło z serem, dodając tyle jogurtu by masa była spoista. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać zmiażdżony z solą czosnek i posiekaną rukolę, do następnej koncentrat i pastę paprykową, a do pozostałej - połowę zmielonych orzechów i curry. Każdy krążek camemberta przekroić w poprzek i przełożyć innym rodzajem pasty serowej. Udekorować paseczkami papryki i połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak