Kompot gruszkowy

Kompot gruszkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    50 dag
  • woda

    1 litr
  • kawałek skórki z cytryny

  • gruszki

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Obgotować w małej ilości wrzątku (ok 5min). Owoce przełożyć do słoików. Zagotować wodę z cukrem i skórką z cytryny. Gorącym syropem (skórkę z cytryny odrzucić) zalać gruszki. Słoiki zamknąć, pasteryzować 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat