Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron z z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
1 opakowanie
GORGONZOLA
50 gram
ser topiony
1 kostka
chorizo
1 opakowanie
śmietana 30%
200 ml
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
1 do smaku
bazylia
1 do smaku
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na oliwie podsmażamy cebulę i chorizo. Jak już jest lekko podsmażone, wlewamy śmietanę i różne gatunki sera. Całość podgrzewamy, aż do roztopienia sera. Na koniec doprawiamy i dodajemy zgnieciony ząbek czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak