Marmolada owocowa

Marmolada owocowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki świeże

    1 kg
  • rabarbar

    1 kg
  • cukier

    1,5-2 kg
  • jabłko winne

    1 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki umyć, usunąć szypułki i wrzucić owoce do dużego garnka - zasypując cukrem. Rabarbar obrać z włókien i pokroić łodygi w plasterki - dodać do truskawek. Jabłka opłukać, obrać i pokroić w plasterki. Dodać do owoców. Całość smażyć na maleńkim ogniu- 2-3 godziny. Ja smażę zazwyczaj przez dwa dni- najpierw 2 godziny i drugiego dnia jeszcze godzinę. Gorące przekładać do wyparzonych słoików i za pasteryzować. Jeśli ktoś lubi bardziej słodki- można zwiększyć ilość cukru

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

08.03.2013 21:39
domowa najlepsza

Bernadeta1

07.03.2013 00:07
muszę wypróbować

misia53

05.08.2012 13:27
taki misz-masz w zimie jak znalazł

ziutula

14.07.2012 15:55
zimowe zapasy...

m1monika

27.06.2012 23:46
pyszna

Dorota37

14.06.2012 14:35
Ciekawe połączenie owoców Na pewno pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat