Biszkopt z galaretką i owocami

Biszkopt z galaretką i owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7 szt
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cukier wanilinowy

  • galaretka

    2 szt
  • sok z jednej cytryny

  • bita śmietana

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, dodajemy żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem i delikatnie mieszamy z ubitymi jajkami.
Wylewamy do dużej blachy wyłożonej papierem, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 25 minut. Studzimy, kroimy na pół, nasączamy sokiem z cytryny wymieszanym z wodą i z dodatkiem cukru. Wykładamy połowę bitej śmietany, i połowe owoców, przykrywamy drugim plackiem . Znów nasączamy, bita śmietana, owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

14.11.2012 08:47
uwielbiam je

Kate131

23.06.2011 09:01
pyszny, bardzo taki lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat