Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy chłodnik z zielonego groszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek 1/2 kg
masło 2 łyżki
kapusta pekińska 1 mała szt
mięta świeża garść
śmietana 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy chłodnik z zielonego groszku

Kapustę drobno siekamy,masło rozpuszczamy wrzucamy do niego kapustę i groszek mieszamy i dusimy na małym ogniu 10 minut,po tym czasie wlewamy dwie i pół szklanki wody i dodajemy kucharka.Zupę doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 min pod przykryciem.Zupę po ugotowaniu studzimy dodajemy posiekane listki mięty i dokładnie wszystko miksujemy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na dwie godziny.Przed podaniem dodajemy śmietanę mieszamy i zaraz podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 19.06.2012 07:59
ciekawy chłodnik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak