Ryż z kolorowymi warzywami

Ryż z kolorowymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka

    2
  • zielona fasolka szparagowa

    1/2 opakowania
  • papryka czerwona

    1
  • pieczarki

    10
  • marchewka

    6
  • kukurydza

    1/2
  • czerwona fasolka

    1/2
  • koncentrat pomidorowy

    2 lyzki
  • curry

  • sól

  • chilli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mysiunia

26.01.2013 17:11
bardzo lubię takie dania :) smacznie i zdrowo :)

adam1f

08.12.2012 21:59
dobry

Sylwia56

05.09.2012 14:42
ekstra

Joanna108

25.07.2012 11:50
ja pięknie podane

teresa18

30.05.2012 17:03
piękne i smaczne

Rafał10

30.05.2012 11:30
Musi być pyszne jak pięknie podane

gottrina

29.05.2012 20:47
pychota

parysek10

29.05.2012 19:56
pięknie podany

aginaa

29.05.2012 19:32
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat