faszerwona cebule

faszerwona cebule

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4
  • mięso mielone z kurczaka

    30 dag
  • jajko

  • bułka

    1
  • natka pietruszki

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól i pieprz do smaku

  • bulion

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać i odciąć górę. Następnie gotować ją ok. 5 minut. jak trochę ostygnie delikatnie ją wydrążyć tak aby nie uszkodzić ścianek. Miąższ pokroić w kosteczkę. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso połączyć z cebulą, natką, jajkiem, bułką, czosnkiem i doprawić do smaku. następnie napełniać cebule, ułożyć je w naczyniu żaroodpornym zalać bulionem i zapiekać w piekarniku ok. godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat