Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

brukselka

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka
1 kg
czosnek
1 szt
masło
2 łyżki
orzeszki ziemne
10 dag
sól, pieprz
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka

Brukselkę zagotować, odcedzić i zalać zimną wodą z solą. Gotować około 15 minut bez przykrycia i znowu zalać zimną wodą. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić pokrojony ząbek czosnku i brukselkę - smażyć około 10 minut. Przyprawić, przełożyć do salaterki na tym tłuszczu przesmażyć orzeszki i posypać nimi brukselkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 08.08.2012 10:49
lubię brukselkę i to połączenie bedzie napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak